Wednesday, May 16, 2012

Stiri tv economie: România riscă să piardă 300 de milioane de euro de la UE

Uniunea Europeană a decis la începutul acestei săptămâni să nu reia plăţile pentru Programul Operaţional pentru Pescuit, România riscând să treacă în cea de-a doua fază ce presupune suspendarea plăţilor, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Din cauza unor nereguli, plăţile prin Programul Operaţional pentru Pescuit au fost întrerupte începând din 13 ianuarie pentru o perioadă de 6 luni, timp în care beneficiarii primesc sprijin financiar de la bugetul de stat. 60 de milioane de euro din fonduri bugetare au ajuns deja la beneficiarii acestui Program. "UE nu a rambursat niciun ban României şi riscăm ca din 13 iulie plăţile să fie suspendate. Comisia a identificat erori în procesul de selecţie a unor proiecte, separare necorespunzătoare a funcţiilor în cadrul autorităţilor de management precum şi deficienţele în funcţionarea sistemelor informatice de raportare financiară şi monitorizare.", a explicat Ministrul, potrivit căruia prin acest Program ar trebui să încasăm de la Comisia Europeană 300 de milioane de euro.

Pentru remedierea situaţiei, Constantin susţine că a demis conducerea Autorităţii de Management pentru Programul Naţional de Pescuit (APDRP) şi că va verifica dacă au fost proiecte neconforme care pentru care s-a primit finanţare.

No comments:

Post a Comment